Geen producten in uw winkelmandje

Nieuwsberichten

06 november 2019

Beelen NEXT presenteert ‘NEXT-Use Hout’: nieuwe houten producten uit afvalhout.

In Amsterdam, op de plek waar gebouwd wordt aan de Circulaire Bouwhub, is Beelen NEXT gestart met een houtwerkplaats waar van afval- en sloophout weer nieuwe houten producten gemaakt worden. De producten worden verkocht via de vestigingen van Pontmeyer en de NEXT webshop.


15 oktober 2019

Ron Frazer (links) en Axel Hendriks (rechts). Foto: Ruud Jonkers

Minder ritten naar de bouwplaats, minder transportkosten, minder uitstoot van CO₂ en stikstof én een snellere bouwtijd. De voordelen van de BouwHub die VolkerWessels al jaren heeft in Utrecht, zijn inmiddels wel aangetoond. Samen met Amsterdam Logistic Cityhub en Beelen Groep is het concern nu ook in Amsterdam gestart met de ontwikkeling van zo’n logistiek knooppunt, dat ook nog eens circulair wordt.

Bouw- en sloopafval krijgen zo weer een nieuwe bestemming. “Als je echt circulair wilt werken in de bouw, moet je de sloop
aansluiten op de bouw. Dat maakt deze samenwerking uniek.


17 september 2019

Per augustus is Beelen exclusief verantwoordelijk voor het afvalmanagement van RAI Amsterdam. Daarbij profiteert de beursorganisatie van bijzondere innovaties die al eerder op festivals zijn geïntroduceerd. Belangrijk uitgangspunt van de samenwerking tussen RAI en Beelen is het hoogwaardig hergebruik van de afvalstromen van het enorme beurscomplex.


03 september 2019

 Amsterdam, 15 augustus - Amsterdam heeft de ambitie om in 2030 de eerste stad ter wereld te zijn die volledig emissievrij is. Benzine- en dieselauto’s zullen niet meer welkom zijn in de hoofdstad. Tegelijkertijd is Amsterdam een van de snelst groeiende steden van Nederland en de prognose is dat de hoofdstad in 2030 ruim 1 miljoen inwoners telt1. Deze groei in combinatie met de emissievrije ambitie zorgt voor een enorme logistieke uitdaging. De realisatie van een nieuw circulair logistiek centrum, Amsterdam Logistic Cityhub, moet een duurzame oplossing gaan bieden voor de toenemende logistieke belasting van Amsterdam en de ‘last mile’ verzorgen binnen de stadsring. Amsterdam Logistic Cityhub wordt een duurzaam gebouw voor opslag en distributie met 125.000m2 aan opslagruimte en ruim 10.000m2 aan kantoorruimte in de haven van Amsterdam. Amsterdam Logistic Cityhub zal medio 2021 volledig operationeel zijn.


13 augustus 2019

Met het festivalseizoen in volle gang neemt Beelen Event Services de nieuwste NEXT innovatie in gebruik; Een speciaal ontworpen mobiel sorteercentrum om festivalafval te scheiden tot schone monostromen en grondstoffen!


24 juni 2019

De werkzaamheden in de Bijlmerbajes vorderen in rap tempo. Zo zijn er uit toren 600, Het Veer al flinke happen genomen.